Facebook Google plus Linked in
Prasarita padottanasana D

Yoga bij Ninasana

Nina van Ninasana ('asana' betekent yogahouding in het Sanskriet, 'sana' is gezond in het Latijn) heeft op het gebied van yoga hatha, vinyasa, yin en kinderyoga bestudeerd.

De term hatha staat voor alle fysieke yogavormen, dus vinyasa en yin vallen hieronder. Vinyasa is een dynamische, vloeiende yogavorm. Hatha yoga kan ook minder intensief zijn en rustmomenten kennen tussen de houdingen en series.

Yin yoga is een meer naar binnen gerichte, rustige vorm van yoga waarbij dieper op lichaam en geest wordt ingewerkt. Hierbij worden houdingen langer aangehouden en wordt het bindweefsel gestimuleerd. Herstel en hydrateren van weefsel zijn de twee speerpunten van yin yoga.

Coaching bij Ninasana

Naast kennis van yoga heeft Nina ook coachingsdiploma's en -ervaring. Yoga bestaat niet simpelweg uit het aannemen van bepaalde poses; de adem en het meditatieve aspect spelen een grote rol.

In de traditionele yoga waren de houdingen zelfs alleen een manier om het lichaam tot rust te brengen om langer te kunnen mediteren. Mediteren zou je kunnen zien als een vorm van mentale controle, of beheersing van het lichaam door gedachtekracht te gebruiken. De 'mind' werkt samen met het lichaam. Het mentale aspect, het 'hoofd', is belangrijk, net als het spirituele, fysieke en emotionele lichaam. In een individuele yoga-coaching-sessie komen al deze lichamen aan bod door begeleid te praten, te bewegen en te voelen.

Het holistische karakter onderscheidt de yoga-coaching van andere vormen van begeleiding. We achterhalen jouw waarheid en kijken hoe jij je leven kunt inrichten of herpakken waarbij jij volledig in jouw kracht kan komen (of blijven) staan.


Privéles yoga-coaching

Heb je een fysieke, mentaal-emotionele of stressgerelateerde klacht? Heb je een doel maar geraak je er niet? Lopen de dingen niet zo soepel als je zou wensen? Is het tijd om ├ęcht voor jezelf te gaan zorgen? Allemaal redenen om kennis te maken met deze manier van coachen op een moment dat het jou schikt. Ninasana heeft met vele klachten ervaring, waaronder lage rug-klachten, burn out, stress, depressie, scheiding... Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak. In een sessie worden yoga en coaching altijd gecombineerd, afhankelijk van de vraag, de mogelijkheden en de wens van de aanvrager.

Afspraak maken